In a world full of copies, be an original. (matrix)

skön inställning
skön inställning

Att vara ett orginal

Nu har det gått lite över en vecka sedan mitt första blogg inlägg. Idag är det dags för ytterligare ett inlägg och det med eftertanke vilket jag ska berätta om nedan.

Att jag väljer denna dag att publicera det här inlägget på har att göra med att en av mina förebilder begravdes  för 4 år sedan på dagen. Hon var min mormor. Detta handlar inte om sorg utan om förebilder. Min mormor var ett original, en förebild och för mig en superhjälte.

Alla är vi krigare och fulla av vilja att komma någonstans i både stort och smått. Som frisk men även i den värld där sjukdom påverkar det mentala och det fysiska. Jag som många andra vägrar att vara min sjukdom. Jag vill eftersträva att vara ett original, precis som många andra gör. Jag skrattar åt mig själv när jag kommer på mig vara en superhjälte . Jag multitaskar i tanke och praktik, jag är en grym vän, syster och mamma *skrattar Måste tillägga att jag är mamma åt 3 barn!! Jag är en SUPERHJÄLTE! Om det alltid faller väl ut är en helt annan sak, men jag testar och utvärderar. Blir det inte bra får jag göra om och göra rätt. Om det inte fungerar frågar jag en annan superhjälte då det kryllar av er där ute. Det finns så många av er original att hedra vilket kan göras och ska göras! Själv så hedrar jag bland annat hjältar utifrån CrossFit style vilket är en fysisk utmaning i en Hero WOD.

Hero WOD

Som ni fick beskrivet vid första inlägget så är mitt liv sammanflätat med CrossFit. Där hyllas hjältar för sitt hjältemod vilket är så fräckt! Ni som känner till CrossFit-världen har vetskap om dessa Hero WOD:ar. För er som inte vet så kan jag berätta att Hero WOD är extra tuffa pass som är döpta efter stupna, amerikanska militärer.  En Hero WOD är sällan under 20 minuter och alla är respektingivande. *ler åt detta då jag hoppas en dag kunna bygga en WOD åt oss alla hjärtsjuka då vi är HJÄLTAR, överlevare! Mitt optimistiska jag tänker Be a voice, not an echo detta för att återkoppla till mitt mantra #VÅGALEVA utifrån min kapacitet.

Jag säger bara GO FOR IT! Så skapa en hyllning för din förebild, visa uppskattning och uttryck det med ord. Glöm inte att handlingarna även måste få vara kravlösa i vårt idealsamhälle. Många gånger räcker det genom små ting som att ge din kärlek kaffe på morgonen, för i dennes ögon är just du en hjälte. Detta för att en del menar att världens tre vackraste ord är ”jag älskar dig” men ingenting kan mäta sig med ”kaffet är klart!” *LOL Vi lever här och nu, missa inte den chansen, att visa genom små medel, våga vara en hjälte!

Våra förebilder

Alla behöver vi dessa förebilder. Inte bara för att det är bra att lära sig av de bästa.  Jag tänker även att vi behöver andra människor som kan hjälpa dig att förstå vilka möjligheter som verkligen finns i livet. Mina förebilder är en viktig källa till motivation och självförtroende. När människor som liknar oss själva gör någonting bra så inser vi att vi kan göra samma sak.

En förebild för mig är en person som man lär sig någonting av; en person som du känner igen dig själv i och som gör någonting som du också skulle kunna göra.  Att vara en förebild är bland annat en anledning till att jag skapat denna blogg, mitt driv då #MITTLIVRÄKNAS  liksom era! Tillsammans med er därute kan vi bli  kompasser åt andra, kan jag så kan ni!

Bygg kapital av förebilder då vår riktning är framåt att bli en bättre version av oss själva. Våga använda er av dessa förebilder, själv använder jag mig av flera! Kan upplysa er om att en av mina idoler som gör mig till en bättre Anki är min Johan, han får mig motiverad att bli snäppet bättre och väcker min känsla av att vara värdefull. Säger bara Thank you for reminding me what butterflies feel like.  Med andra ord har jag ett eget HALL OF FAME, bygg ett du med och upptäck värdet i det.

 

What we  think, we become

Tänker ofta WOW, livet blev ju skitbra för att jag vågade och vågar. Jag är manusskrivare för mitt liv och jag tänker fortsätta fylla det med en massa energirikt innehåll ifrån mina hjältar. Jag har lärt mig att jag har mycket kvar att lära och därför vill jag vakna varje dag då jag vill leva fullt ut och hitta flera förebilder. Bygga mitt eget original och tillåta mig vara en superhjälte! Flyger jag så kan även du hitta din super power!

Nu vill jag summera det som är sagt; No one is you and that is your super power, använd dig av dina förebilder och berätta för dom att de är just det. Det gör dom till en bättre version av sig själva och dig likaså.

PS: She needed a hero, so that´s what she became.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar