Hello world, here I come!

Det här är början på PacingStories och en värld av CrossFit

Anki pacemaker crossfit hello worldIdag är en speciell dag, en dag full av spänning och förväntan (och Crossfit), jag återkommer ska snart berätta varför. Jag är pacemakerbärare på grund av en hjärtsjukdom som jag fick i 30 års-åldern. Det var en påfrestande utmaning för mig och mina anhöriga. Men när jag fick min pacemaker den 29 juni 2015 så möttes jag plötsligt av andra utmaningar. Det var som att lära sig springa på nytt då hjärna och kropp inte riktigt synkade..

Efter 1 år kände jag en iver växa inom mig, ville inte leva som hjärtsjuk, så jag bestämde mig för att köra CrossFit, tänkte bring it on! Skrattar åt mig själv då jag vågade vara en jobbig jävel! Läkare avrådde den form av träning då man riskerar att få den tunga stångens nedslag på pacemakern. Inte på grund av fysträningen vilket är en annan begränsning som vi kommer att lyfta vid ett senare tillfälle.

Visst, när jag började träna inom CrossFit och övade snatch – olympic lift slog jag sönder ett par tänder… Jag var för långsam att dra tillbaka huvudet, jag fokuserad på det som uttalas The snatch is all about speed! Oj säger jag bara, men det är en HELT annan historia!

Jag är hellre galen och lycklig än normal och bitter – Vad är crossfit?

För att förstå min värld och de utmaningar fysisk träning kan innebära som hjärtsjuk så vill jag förklara CrossFit. En träningsform som ursprungligen kommer från USA, utvecklat av Greg Glassman.

CrossFit är ständigt varierade funktionella rörelser som utförs med hög intensitet. Alla CrossFit-träningspass är baserade på funktionella rörelser, och dessa rörelser speglar de bästa aspekterna av gymnastik, tyngdlyftning, löpning, rodd och mer. Det här är livets kärnrörelser. CrossFit har ett eget ”språk” med många termer och kan vara svårförstått. Det har har lett till en hel del googlande, så jag hänvisar till www.crossfit.com/what-is-crossfit.

Ge upp??

Som sagt är denna träningsform är väldigt utmanande och om man inte är van med den intensiteten så har man träningsvärk i 3 månader. Fråga mig, jag vet! Trodde att jag alltid skulle få leva med ständig värk om man ville satsa på att bli atlet. En period höll jag på att ge upp då jag fick kraftig smärta i axeln och kände mig trött. I samband med en undersökning av höger axel på vårdcentralen sa läkaren till mig ”det är aldrig för sent att ge upp”!

Jag frågade – ”vad menar du?” Läkaren gjorde kopplingar till skaderisk inom CrossFit och min sjukdom. Detta triggade mig, jag tänker inte leva min sjukdom! Tänkte snarare på utvecklingsmöjligheterna och att jag måste lära känna min kropp på nytt. En annan utmaning var att träna på teknik då jag ”musklar” upp vikterna. Något som den trasiga axeln var ett kvitto på. Läkarens uttalande blev en katalysator för mig, så jag bestämde mig för att testa CrossFit Open – 17! Min rehab av axeln kom senare, så liiite galen är jag ibland, eller som mina vänner säger – fel prioritering! *flin!

På min hemmabox i Eskilstuna CrossfitFristaden anordnades eventet Open -17 där jag testade att köra 17.3 och rankades 4 i Sverige. Jag är helt GRYM!

I heard you are a player. Nice to meet you, I´m the coach.

I år är det dags igen, CrossFit Open 18.1 släpptes i USA den 22 februari vilket innebär 5 veckor tävlande framöver uppbyggt på glädje, gemenskap, adrenalin och en jävla vilja! Jag anmälde mig och tänkte anta utmaningen för att i år registrera mina resultat. Förra årets testresultat i Master Women (35-39) avslöjade ju min kapacitet. Det ska nämnas att det har varit ett år av motgångar då jag bland annat fick en stressfraktur och broskskada i vänster fot. NEJ!! Det var inte på grund av CrossFit… Ironiskt nog halkade jag på ett höloft.

Vikten av stöd från omgivningen

Med hjälp av fantastiska vänner (LINDA du är en ängel) och Crossfit Fristaden kunde ta mig till min träning, där jag körde scales. WOD-arna anpassades efter min förmåga (tack Helle). Sittandes på knä körde jag bland annat thrusters, dips, ringar och mycket annat! Jag är så tacksam för all stöttning då dessa människor tror på min kapacitet. Min omgivning genererar sådan feedback så att jag kan bli en bättre version av mig själv både fysiskt och mentalt. Det avslöjar även mitt förhållningssätt och min vilja då #MITTLIVRÄKNAS.

För 3 veckor sedan smög sig verkligheten på mig, jag fick lunginflammation. Det innebär att jag inte kan utföra 18.1 denna helg. Men det betyder inte att jag inte kommer att delta på Open. Jag kommer att infinna mig som domare och döma atleterna! Jag kommer att vara hård men rättvis! Skratta i pauserna med en bra magkänsla, jag säger bara WOW vilken community. Jag vet även att fristaden kommer bjuda på godis!! Detta är ett måste *LOL.

Alltings början

Så med spänning och förväntan släpper jag idag PacingStories i samband med fristadens event 18.1 eftersom CrossFit är så sammanflätat med mitt pacing”liv”. Jag som hjärtsjuk #VÅGALEVA och förhoppningsvis tillsammans med er andra hjärtsjuka reviderar vi normen och stöttar, utmanar livet tillsammans. Utöver allt ovan vill jag tacka en unik person för mig som gjort denna sida möjlig men!! han kommer presenteras lite längre fram, JAG HÅLLER LITE PÅ DET!

PS: För att sammanfatta det första inlägget så säger jag bara Hej livet, nu kör vi!

Läs gärna mer om bloggen här.

2 svar på ”Hello world, here I come!”

  1. Du är en sådan stark och inspirerande krigare. Inga tillstånd stoppar dig från att göra ”din grej”. Nog lever du livet och du gör det med bravur💪🏻🙌🏻👊🏻❤️

  2. Då du har hjärtat på rätt ställe vännen, så kommer det gå som en dans 🙂

Lämna ett svar